Matematik

trekanter

28. april 2019 af Finnersejest - Niveau: C-niveau

hjælp er til i morgen og kan ikke tænke 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2019 af StoreNord

1. gang er arealet 1/4
2. gang er arealet 1/4+1/4²=5/16
3. gang er arealet  5/16+5/16/4=20/64+5/64=25/64

Generelt:          \sum \frac{a}{4}+(\frac{4a}{4^{n}}+\frac{a}{4^{n}})            eller sådan noget lignende
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2019 af peter lind

Sådan ser jeg ikke på det. De to første er jeg enig i; men ikke de følgende. Du opfatter det som om at det hver gang skal tage 1/4 af det farvede; men jeg mener det er den midterste af hver trekant og så bliver det 3. gang 1/4 af 1/16= 1/43 og så videre. Summen af de første n trekanter bliver altså Σ1/4i hvor summen skal gå til n


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.