Matematik

Hvordan bestemmes forskriften til en eksponentiel funktion ud fra følgende 2 punkter: f(5) = 88 og f(8) = 11

29. april 2019 af LilG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjæææælp

Er helt lost med hvad jeg skal gøre her.

Hvordan bestemmes forskriften til en eksponentiel funktion ud fra følgende 2 punkter:   

 f(5) = 88  og      f(8) = 11    


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2019 af mathon

                     \small \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                     \small a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                     \small b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Svar #2
29. april 2019 af LilG (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2019 af mathon

i anvendelse:

                     \small a=\left (\frac{11}{88} \right )^{\frac{1}{8-5}}

                     \small a=\left (\frac{1}{8} \right )^{\frac{1}{3}}

                     \small a=\left (2^{-3}\right )^{\frac{1}{3}}=2^{-3\cdot \frac{1}{3}}=2^{-1}=\tfrac{1}{2}

                     \small \small b=\frac{88}{\left (2^{-1} \right )^5}=\frac{88}{2^{-5}}=88\cdot 2^5=2\, 816


Svar #4
29. april 2019 af LilG (Slettet)

#3

i anvendelse:

                     \small a=\left (\frac{11}{88} \right )^{\frac{1}{8-5}}

                     \small a=\left (\frac{1}{8} \right )^{\frac{1}{3}}

                     \small a=\left (2^{-3}\right )^{\frac{1}{3}}=2^{-3\cdot \frac{1}{3}}=2^{-1}=\tfrac{1}{2}

                     \small \small b=\frac{88}{\left (2^{-1} \right )^5}=\frac{88}{2^{-5}}=88\cdot 2^5=2\, 816

Tusind tak!!!!

Jeg forstår det nu!

Kæmpe hjælp ahahaha


Skriv et svar til: Hvordan bestemmes forskriften til en eksponentiel funktion ud fra følgende 2 punkter: f(5) = 88 og f(8) = 11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.