Kemi

Enhedsomregning

01. maj 2019 af wxk736 (Slettet) - Niveau: A-niveau
6.06 mg i 10 ml er 0.606 mg/ml
Det skal jeg have om i g/100g

Det er creatinin opløst i vand

0.606g/l -> 606 g/ml som er det samme som 606g/g ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af ringstedLC

Nej:

\begin{align*} \frac{6.06}{10}\;\left ( \frac{\text{mg}}{\text{ml}} \right ) =0.606\;&\left ( \frac{\text{mg}}{\text{ml}} \right ) \\ &\frac{\text{mg}}{\text{ml}}=\frac{\text{mg}}{\text{g}} =\frac{\text{g}}{\text{100 g}}\cdot \frac{10^{-3}}{10^2} =\frac{\text{g}}{\text{100 g}}\cdot 10^{-1} \\ 0.606\;&\left ( \frac{\text{mg}}{\text{ml}} \right )\cdot 10^{-1} =0.0606\left ( \frac{\text{g}}{\text{100 g}} \right ) \\ \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Enhedsomregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.