Kemi

Fældningstitrering Haster! ;(

01. maj 2019 af Rador (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey, så jeg har en aflevering for, som jeg snart skal aflevere om ca. 1 time. Mit problem er nu, at jeg har 

svært ved at beregne opgaven, håber i kunne hjælpe mig ;(

opgaven:

normalsaltet smør indeholder ca. 1% salt. Masseprocenten bestemmes ved fældningstitrering.

Til 4,30 g smør i en kronisk kolbe sættes 100 mL kogende vand og nogle dråber opløsning ad 2,7 dichklorfluorescein (indikator). Ved titrering med 0,096 M sølv(i)nitrat nås ækvivalenspunktet ved 9,35 mL

Hvor stor er masseprocenten af salt i smøret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2019 af mathon

            \small NaCl\,_{\textit{(aq)}}\; +\; AgNO_3\,_{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; AgCl\,_{\textit{(s)}}\; +\; NaNO_3\,_{\textit{(aq)}}

            \small n(NaCl)=n(AgNO_3)=\left ( 0.00935\; L \right )\cdot \left ( 0.096\; \tfrac{mol}{L} \right )=8.976\cdot 10^{-4}\; mol

            \small m(NaCl)=\left (8.976\cdot 10^{-4}\; mol \right )\cdot \left ( 58.44\; \tfrac{g}{mol} \right )=5.246\cdot 10^{-2}\; g

            \small \textup{masseprocent:}
                                          \small \frac{5.246\cdot 10^{-2}}{4.3\cdot 10^{-2}}\%=1.22\%


Svar #2
01. maj 2019 af Rador (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Fældningstitrering Haster! ;(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.