Matematik

Signifikant niveau

04. maj 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe med signifikantniveauet i denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2019 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2019 af MatHFlærer

Hvis det opgave b, så har du at n=40 og \hat{p}=\frac{17}{40}=0.425 beregn nu

P(X\leq 5)

Og konkludér heraf. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2019 af AMelev

Du skal først gøre dig klart: Hvad er nulhypotesen og den alternative hypotese.
H0: p ≤ 1/5 = 20%
H1: p > 20%, dvs. at testen er højresidet, da kun høje X-værdier er kritiske for H0.

X = antal cyklister, der taler i mobiltelefon, mens de cykler. 
Stikprøve: X ~ b(n,p)
Sandsynlighedsparameter p = 1/5 = 20% iflg.H0
Antalsparameter n = 40

Testsandsynlighed P(x ≥ 17). Hvis den er mindre end 5% forkastes hypotesen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2019 af MatHFlærer

Ja, jeg har været helt skæv på den! Beklager. Gør som anført i #3

Skriv et svar til: Signifikant niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.