Matematik

Opgave 10

04. maj 2019 af kathrinestobiasen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der har mulighed for at hjælpe mig med denne? Meget gerne med en god forklaring da jeg gerne vil forstå hvordan den løses :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2019 af ringstedLC

b) Det første talpar giver dig c:

\begin{align*} f(x) &= ax^2+bx+c \\ f(0) &= c=6 \end{align*}

De to andre giver dig to ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} f(2)=8.3 &= a\cdot 2^2+b\cdot 2+6 \\ f(38)=8 &= a\cdot 38^2+b\cdot 38+6 \\ \end{align*}

Isoler den ene ubekendte i en af ligningerne og sæt udtrykket ind i den anden og løs den. Indsæt løsningen i udtrykket for den ubekendte.

c) Løs ligningen:

\begin{align*} f(x) &= 3\;,\;x>0 \end{align*}


Skriv et svar til: Opgave 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.