Matematik

Andengradsligningen skal have en løsning

05. maj 2019 af 12345yas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har lidt problemer med denne opgave, da det er uden hjælpemidler. Er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2019 af mathon

Hvad gælder om diskriminanten \textit{\textbf{d}} når andengradspolynomiet netop har ét nulpunkt?

                                            x=\frac{-b\mp \sqrt{\textit{\textbf{d}}}}{2a}


Svar #2
05. maj 2019 af 12345yas (Slettet)

at d=0 for at den har en løsnig


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2019 af mathon

Benyt denne viden.

                                     b^2-4\cdot a\cdot c=0

                                     (-4)^2-4\cdot 2\cdot k=0


Svar #4
05. maj 2019 af 12345yas (Slettet)

16-8k=0

-8k=-16

k=-16/8=-2

Er det så -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2019 af mathon

                                \small \begin{array}{lllll} (-4)^2-4\cdot 2\cdot k=0\\\\ 16-8k=0&\textup{der divideres med 8}\\\\ 2-k=0\\\\ k=2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2019 af mathon

16 - 8k = 0

-8k = -16

k = (-16(-8) = 2   fortegns-smutter


Svar #7
05. maj 2019 af 12345yas (Slettet)

Okay mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2019 af mathon

kontrol:

             Løs ligningen
                                       \small 2x^2-4x+2=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2019 af ringstedLC

#4

16-8k=0

-8k=-16

k=-16/8=-2

Er det så -2

Fyhh, du forkorter forkert:

\begin{align*} -8k &= -16\Updownarrow \\ k &= \frac{-16}{-8} \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradsligningen skal have en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.