Matematik

Uden CAS - Hastighedsvektor parallel med linje, bestem tidspunkter

05. maj 2019 af Påbarbund - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har kigget i mine noter for at finde tangentligningerne og har om at finde t, men desværre kan jeg ikke finde noget til hvordan man gør det uden hjælpemidler. 

Vedlagt er et billede med opgaven. Det er b jeg ikke kan komme videre med :) 

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2019 af janhaa

a)

v(t)(3t^2-1,t-1)\\ v(0)=(-1,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2019 af janhaa

#1

a)

v(t)(3t^2-1,t-1)\\ v(0)=(-1,-1)

v(t)=(3t^2-1,t-1)\\ \\ v(0)=(-1,-1)


Svar #3
05. maj 2019 af Påbarbund

Hej Janhaa

Tak for hjælpen, men det er nu b jeg ikke kan finde ud af :) Har løst a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \overrightarrow{n_l}\cdot \overrightarrow{v}(t) &= 0 \end{align*}


Svar #5
05. maj 2019 af Påbarbund

Hej RingstedLC - hvad mener du præcist med stedvektoren? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2019 af janhaa

#5

Hej RingstedLC - hvad mener du præcist med stedvektoren? 

n(l) er normal-vektor til l


Svar #8
05. maj 2019 af Påbarbund

Ja, det forstår jeg godt, men forstår ikke hvordan jeg ville skulle finde den :( 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2019 af ringstedLC

#5: Der står ikke noget om en stedvektor. Der står, at normalvektoren for l prikket med hastighedsvektoren giver 0, når de er parallelle.

#8: Arhh, den plejer at være vinkelret på retningsvektoren.


Svar #10
05. maj 2019 af Påbarbund

Tak fordi I gad prøve at forklare, men jeg forstår det stadig ikke :) Har fået oplyst en stedvektor og ved ikke hvordan jeg skal danne normalvektoren udfra x-y=2. Jeg forstår hvad der står med at tingene skal prikkes, og ved godt den er vinkelret der, men et eller andet sted klikker den ikke for mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2019 af ringstedLC

\begin{align*} linje:ax+by+c &= 0\Rightarrow \overrightarrow{n_{linje}}=\binom{a}{b} \end{align*}

så håber jeg, at den skinner lige op i øjnene på dig.


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. maj 2019 af AMelev

Opdater lige din profil, så Uddannelse harmonerer med niveau.

Alternativ til #4: l: x-y=2\Leftrightarrow y=x-2\Rightarrow \vec r_l=\binom{1}{1}

Hastighedsvektor parallel med l\vec v || \vec r_l\Leftrightarrow \binom{3t^2-1}{t-1} || \binom{1}{1}\Leftrightarrow \textup{det} \left (\binom{3t^2-1}{t-1},\binom{1}{1} \right )=0 \Leftrightarrow \begin{vmatrix} 3t^2-1 & 1\\ t-1 & 1 \end{vmatrix}=0
Beregn determinanten og løs ligningen mht. t.


Skriv et svar til: Uden CAS - Hastighedsvektor parallel med linje, bestem tidspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.