Kemi

Absorbans og standardkurver

07. maj 2019 af Johanneeeeee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Er der nogle, der har mulighed for at hjælpe med denne (simple) opgave, som jeg har besvær med? Meget gerne også med en forklaring! :-)

Herunder også spørgsmålet: 
Angiv med udgangspunkt i standardkurvens udseende om det er absorbansen af substratet eller absorbansen af produktet, som måltes i det anvendte assay.

Jeg har ikke den dybeste forståelse for absorbans mm., så derfor forsøger jeg virkelig at sætte mig ind i dette. 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2019 af mathon

           \small \begin{array}{|c|} \hline\\ \textup{Standardopl\o sning}\\ \textup{Volumen}/\mu L\\ \hline 62.5\\ \hline 125\\ \hline 250\\ \hline 500\\ \hline 1000\\ \hline \end{array}


Svar #3
07. maj 2019 af Johanneeeeee (Slettet)

Tak, for svar! Har du mulighed for at uddybe/forklare udregningerne? :-)

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2019 af mathon

Beregning af mL stamopløsning:

                                       \small \begin{array}{llllr} V\cdot \left (0.40\;\tfrac{ng}{mL} \right ) &=&0.025\; ng\\ V=\frac{0.025\; ng}{0.40\; \tfrac{ng}{mL}}&=&0.0625\; mL&=&62.5\; \mu L\\\\ V=\frac{0.05\; ng}{0.40\; \tfrac{ng}{mL}}&=&0.125\; mL&=&125\; \mu L\\\\ V=\frac{0.10\; ng}{0.40\; \tfrac{ng}{mL}}&=&0.250\; mL&=&250\; \mu L\\\\ V=\frac{0.20\; ng}{0.40\; \tfrac{ng}{mL}}&=&0.500\; mL&=&500\; \mu L\\\\ V=\frac{0.40\; ng}{0.40\; \tfrac{ng}{mL}}&=&1.000\; mL&=&1000\; \mu L \end{array}


Skriv et svar til: Absorbans og standardkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.