Matematik

Vektorer

14. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave med vektorer, og vektorer er virkelig ik min stærke side, så håber der er en der vil hjælpe mig:)

opgaven er vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2019 af Mathias7878

Vektorene er ortogonal hvis og kun hvis, at skalarproduktet er lig nul, dvs hvis

  a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

hvorfor du skal finde den værdi af t, der medfører, at overstående ligning bliver sand.

- - -

 

 


Svar #2
14. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet)

hvordan finder jeg den værdi? hvilke formler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{ortogonalitet:}&\begin{pmatrix} t-1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2t+5\\-2 \end{pmatrix}=0\\\\ &(t-1)(2t+5)+3\cdot (-2)=0\\\\ &2t^2+5t-2t-5-6=0\\\\ &2t^2+3t-11=0\\\\ &t=\frac{-3\mp \sqrt{3^2-4\cdot 2\cdot (-11)}}{2\cdot 2}\\\\ &t=\frac{-3\mp \sqrt{97}}{4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 11 (53)
- og side 17 (82) & (83) eller brug dit CAS-værktøj, hvis det er tilladt.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.