Religion

Korset som symbol på treenigheden

15. maj 2019 af HFNU - Niveau: B-niveau

Et af de mest kendte og brugte symboler for kristendommen er korset. Oprindeligt er korset et romersk tortur- og henrettelsesredskab, og meget tyder på, at Jesus blev henrettet som jødisk oprører af den romerske besættelsesmagt. Imidlertid er korset mytologisk set blevet set som symbol for Jesus' bevidste og villede offerdød for menneskenes skyld.

Forstår ikke helt hvad der menes med det, var Jesus oprører af den romerske besættelsesmagt. Blev Jesus ikke arresteret pga. af gudbespottelse at han mener han er Messais, og dette her under den jødiske deltagelse i påsken, som tegn på at jøderne bliver befriet fra slaveriet i Egypten!

Jesus bliver vred over alt den kommercielle aktivitet, der er fyldt med boder, hvor tilrejsende jøder kan veksle deres valuta og købe dyr til offerhandlinger. Jesus plager alle handelsfolk der er til stede ud, af templets forgård.

De jødiske ledere er skeptiske først ift Jesus handlinger, herefter opfatter både de jødiske præster og farisæiske skriftkloge, Jesus handlinger som 1. overgreb på tempelkulten, og planlægger derefter at få ham , Dødsdømt.

Judas er Jesus disciple : De skriftkloge og Farisæiner betaler Judas , for at give dem informationer, hvor og hvornår de kan arrestere Jesus diskret!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2019 af Sveppalyf

Det var de jødiske ypperstepræster, ledet af en der hed Kajfas, der sendte deres tempelvagter ud om natten for at anholde Jesus og bringe ham ind til forhør. De dømte ham så til døden men da landet var koloniseret af romerne, havde de ikke bemyndigelse til at idømme dødsstraf. De var derfor nødt til at bringe Jesus ind foran den romerske guvernør Pontius Pilatus for at presse ham til at dømme Jesus til døden hvilket han så modvilligt endte med at gøre.

Så det var ganske rigtigt romerne der dømte Jesus til døden og udførte henrettelsen, men det var efter pres fra de jødiske ypperstepræster.


Svar #2
15. maj 2019 af HFNU

Tak, men det jeg gerne vil have svar på er Jesus handling i denne sammenhæng. 

protesterer han imod "offerhandlingerne" i Templet i Jerusalem, og erklærer sig selv for Messais som farisærne og jødiske skriftkloge er imod, og plamlægger at få ham døds dømt eller er det som kilden skriver, fordi Jesus er oprører  af den romerske besættelsesmagt! for så ved jeg IKKE grunden til hvorfor oprører imod det.

"Jesus blev henrettet som jødisk oprører af den romerske besættelsesmagt".


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2019 af Sveppalyf

Det er vist bare sætningen der er lidt knudret.

Der står to ting i sætningen:

1. Jesus var en jødisk oprører.

2. Han blev henrettet af den romerske besættelsesmagt.

Så kan man bare misforstå sætningen til at han var oprører mod romerne. Men det tror jeg nu egentlig ikke at han var specielt.


Svar #4
15. maj 2019 af HFNU

Når okay, så er jeg med. Tak for du lige vil forklarer det hele lidt mere forståeligt


Svar #5
18. maj 2019 af HFNU

Undskyld lige et sidste spørgsmål:

Når man siger at Jesus var 'oprører' så er det mod jødedommen, som han mente skulle "nyfortolkes" ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2019 af Sveppalyf

Ja, sådan må det være.


Svar #7
21. maj 2019 af HFNU

Ej tak skal du have Sveppalyf


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2019 af Stygotius

"Jesus"  hedder hverken   Jesus'  eller Jesus (#0) i genitiv  men "Jesu", og det hedder således "Jesu villede offerdød" (#0). På græsk er navnet Ιησουσ, -med den normale genitiv Ιησου.


Skriv et svar til: Korset som symbol på treenigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.