Matematik

Matematik opgave uden hjælpemidler

17. maj 2019 af Signekas - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med denne opgave og skal finde BD, men jeg har simpelhen ingen anelse om, hvordan jeg finde længden af denne. Opgaven er uden hjælpemidler :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2019 af mathon

                             \begin{array}{ll} \left | AD \right |=1.5\cdot 8=12\\\\ \left | BD \right |=\left | AD \right |-\left | AB \right |=12-8=4 \end{array}


Svar #3
17. maj 2019 af Signekas

Hvordan fandt du helt præcist frem ti lhvad AD er? Hvor fik det 1,5 fra som du ganger med 8? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2019 af JohnDoe1990

15 : 10 = 1.5 så sidelængden AD er 8 * 1.5 = 12, og dermed må længden af BD være 4. Det man benytter for at få 1.5 er en særlig egenskab ved ensvinklede trekanter: Nemlig at den ene trekant kan betragtes som en skaleret (dvs. formindsket / forstørret) version af den anden. Se nedenstående link, hvor dette bliver forklaret. Det er en vigtig egenskab at kunne, hvis man vil løse denne type problemer. 

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/ensvinklede-trekanter


Svar #5
17. maj 2019 af Signekas

Arh det forstår jeg godt nu! Tusind tak :)


Skriv et svar til: Matematik opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.