Matematik

Svar til Vejledende Enkeltopgaver - Matematik hf B-niveau Marts 2019

17. maj 2019 af L4NGE - Niveau: B-niveau

Hej.

Kan jeg finde svar/løsninger til alle opgaverne et eller andet sted på nettet? (se vedhæftet fil)

Opgaverne er jo fine og øve sig på til eksamen, men kunne godt bruge et svar/løsning for at se om jeg har løst dem rigtigt.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2019 af MatHFlærer

Jeg tror ikke rigtigt at der findes en løsningsmanual til netop disse opgaver, men tanken er god. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2019 af Soeffi

#0. Prøv at nævne en opgave, som du har problemer med...

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2019 af m0ster0 (Slettet)

Nævn nogle af de opgaver du har svært ved, så kigger vi på det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2019 af Anders521

Et hurtigt blik viser at en del af opgavesamlingen består af opgaver fra tidligere stillet eksamenssæt fra HF. Du kan formentlig finde svarerne på SP.


Svar #5
18. maj 2019 af L4NGE

Her er en opgave jeg bøvler med.

a) Svaret må være at kvadratsætninger ikke er brugt korrekt(?)

b) Svaret er jo x = 9 og x = 1 (?) men hvordan beviser jeg det?

På forhånd tak

Vedhæftet fil:opgave.png

Svar #6
18. maj 2019 af L4NGE

Endnu en opgave:

a) Har udregnet g(-2) = -4 og g(-1) = -3 

b) Se billede for graf

Ser det rigtigt ud?

Vedhæftet fil:opgave 2.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #7
18. maj 2019 af Anders521

Mht. 1.D1.12

a) Ja, idet der er mangler et led

b) det er meningen at du skal løse ligningen, trin for trin.

Mht. 2.D1.10

a) Ja

b) tror den ser rigtig nok ud.


Svar #8
18. maj 2019 af L4NGE

Jeg havde sgu lavet fejl i udregningen til 1.D1.12 - nu passer det! :)


Svar #9
19. maj 2019 af L4NGE

a) f'(x)=4*2x+2*\frac{1}{2^{\sqrt{x}}}=8x+\frac{2}{2^{\sqrt{x}}}=8x+\frac{1}{\sqrt{x}}

Nogen der vil bekræfte om det er rigtigt? :)

Vedhæftet fil:2.d1.17.png

Svar #10
19. maj 2019 af L4NGE

a) f'(x)=4*2x*e^x=8x*e^x

Nogen der vil bekræfte om det er rigtigt? :)

Vedhæftet fil:2.d1.18.png

Brugbart svar (2)

Svar #11
19. maj 2019 af Anders521

Mht. 2.D1.17

Du mangler at tilføje at x≥0. Ellers er det korrekt.

Mht. 2.D1.18

Den er forkert. Her skal du bruge produktreglen. 


Svar #12
19. maj 2019 af L4NGE

Ahh.. Så er svaret til 2.D1.18

a) 8x*e^x+4x^2*e^x


Brugbart svar (2)

Svar #13
19. maj 2019 af ringstedLC

#12: Kan reduceres til:

\begin{align*} f'(x) &= \left ( 4x^2+8x \right )\cdot e^x \end{align*}


Svar #14
20. maj 2019 af L4NGE

Nogen der kan hjælpe med opgave b)? Hvordan er det lige jeg kan bestemme en tangent ud fra resultater i opgave a)?

Har udregnet a) til følgende udtryk:

f(1) = e - 4

f'(1) = e + 2

Vedhæftet fil:opgave3.png

Brugbart svar (1)

Svar #15
20. maj 2019 af m0ster0 (Slettet)

Du vil finde ligningen for tangenten i punktet (1,f(1)). Her skal du bruge formlen givet 

y = f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0), hvor x0 = 1. 

Indsæt de beregnede værdier fra opgave a, så skulle du gerne kunne få funktionsforskrift for en ret linje igennem punktet (1,f(1)) :-) 


Svar #16
21. maj 2019 af L4NGE

Tak for svar. Så blev tangent ligningen y = e+2x - 6 :)


Skriv et svar til: Svar til Vejledende Enkeltopgaver - Matematik hf B-niveau Marts 2019

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.