Matematik

trigonometri

19. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lavet en opgave til træning af trigonometri. Jeg har lavet opgaven som vedhæftet, og fået facit til 2,47. Det har jeg fået ved udregning:

Formel: mod= hyp x sinV

a = 5,1 x sin(29) = 2,47

Men når jeg kigger på facit listen står der, at den skal give 4,46. Hvordan og hvorfor gør den det?

Håber nogen kan hjælpe- og opgaven er vedhæftet!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2019 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2019 af MatHFlærer

\text{modst\aa ende}=a=\sin(A)\cdot c

så 

\text{modst\aa ende}=a=\sin(29)\cdot 5.1=2.473 som er korrekt. De 4.46 er hosliggende

\text{hosliggende}=b=\cos(A)\cdot c

\text{hosliggende}=b=\cos(29)\cdot 5.1=4.46


Svar #3
19. maj 2019 af Fatima2904

Tak for hjælpen- men tror ikke jeg forstår det helt. Jeg bliver i opgaven bedt om at finde siden a i trekanten. Er siden a så 2,47?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2019 af MatHFlærer

Ja, siden a er 2.47, så du gør det rigtigt.


Svar #5
19. maj 2019 af Fatima2904

Nårh okay tak for hjælpen! Så det er den hosligende der er 4,46 ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2019 af AMelev

Jo, den hosliggende til vinkel A er b = 4.46.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.