Matematik

Bestem tallene a, b og c

20. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Hvordan skal denne type opgave løses? Jeg er i gang med at øve typeopgaver og denne kommer meget ofte. Jeg har vedhæftet opgavebeskrivelsen.

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2019 af mathon

                  \small 2ax+b=8\textup{ som for x=0 giver }b=8

                  \small c=1

                  \small \small \frac{-b}{2a}=2

                  \small \frac{-8}{2a}=2

                  \small -4=2a

                  \small a=-2

                  \small f(x)=-2x^2+8x+1


Svar #3
20. maj 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Tak for den bedste hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2019 af Soeffi

#1

1) T = (2,9) giver: 9 = a·22 + 2·b + c ⇒ 9 = 4a + 2b + c

2) P = (0,1) giver: c = 1

3) Tangenten y = 8x + 1 gennem det punkt, hvor parablen skærer y-aksen giver: b = 8, fordi b er parablens hældning i skæringspunktet med y-aksen og denne hældning er lig med tangentens.

Hvis man indsætter 2) og 3) i 1), så får man: 9 = 4a + 2·8 + 1 ⇒ a = -2.

Dvs. a = -2, b = 8 og c = 1.


Skriv et svar til: Bestem tallene a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.