Matematik

cosinus og sinus relationer

29. maj 2019 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

hvornår bruger man sinus og hvornår bruger man cosinus?

min lærer fortalte noget om at sinus er noget man aflæser på y-aksen i enhedscirklen og cosinus er på førsteaksen. forstod dog ikke hvad han mente med det


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2019 af mathon

                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2019 af mathon

Man har ikke megen nytte af at bruge noget, man ikke véd, hvad er.


Svar #3
29. maj 2019 af Sara6543 (Slettet)

what

altså ved godt at de bruges til at  finde vinkler/sider i trekanter, afhængig af hvilke informationer man har.

forstod dog ikke den del med enhedscirklen


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2019 af mathon

sinusrelationer i trekant:
                                          \small \frac{a}{\sin(A)}=\frac{b}{\sin(B)}

                                          \small \frac{a}{\sin(A)}=\frac{c}{\sin(C)}                      

                                          \small \frac{b}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(C)}

\textup{i hver lighed skal kendes 3 'stykker' for at kunne beregne den fjerde.}

\textup{Det bem\ae rkes, at }\sin(v)=\sin(180\degree-v) - \left (\textup{ 'sinusf\ae lden'} \right )

cosinusrelationer i trekant:

                                   \small \begin{array}{lllll} a^2=b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)\\\\ b^2=a^2+c^2-2ac\cdot \cos(B)\\\\ c^2=a^2+b^2-2ab\cdot \cos(C) \end{array}

\textup{anvendes n\aa r en vinkel og dens to hosliggende sider er kendt.}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2019 af mathon

cosinus- og sinusfunktionerne er defineret på enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2019 af mathon

anvendelse:
                          \small \begin{array}{llll} \textup{Beregn}&B&C& c \\\\ \textup{i den eller de trekanter}\\ \textup{hvori:}&A=34.6\degree&a=5.7&b=7.3 \end{array}


Skriv et svar til: cosinus og sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.