Kemi

kemisk - pcr

30. maj 2019 af n3sa00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan forklare, hvad der sker i denaturering, annealing og elongering i PCR på et molekylært niveau?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2019 af gerthansen

Denaturering sker primært ved at man varme på sin prøve, derved bliver hydrogen bindingerne i din DNA streng brudt, og du har nu to enkelt strengede stykker.

Annealing, er hvor din primer binder til din sekvens, som så gør at polymerasen nemmere kan binde sig, og du kan dermed få syntetiseret den anden halvdel (har glemt fagtermen for det).

Ellongation er sådan lidt i forlængelse af annealing, men det er altså her polymerasen er kommet på og gået i gang med at syntetisere. Og man kan så starte processen forfra.

Denaturering = dobbeltstreng -> enkelt streng

Annealing = påsættelse af primer

Elongering = Polymerasen binder til primeren og syntetiserer

Håber det er godt nok, ellers så bare spørg.


Skriv et svar til: kemisk - pcr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.