Matematik

Projektion af vektor

04. juni 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej. I beviset for projektion af vektor. Hvad er det den udtryk som man kommer frem til der hvor jeg har markeret med gult viser? jeg syntes bare ikke at den bliver brugt i beviset senere.

Mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: projektion.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2019 af mathon

      \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{projektion}&&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |=\left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)\\\\ \textup{multipliceres med }\left | \overrightarrow{a} \right |&&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |=\left | \overrightarrow{a} \right |\left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)\\\\ &&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |=\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}\\\\ \textup{divideres med }\left | \overrightarrow{a} \right |&&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{ \left | \overrightarrow{a} \right | }\\\\ \textup{projektionsvektor}&&\overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{ \left | \overrightarrow{a} \right | }\cdot \frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2019 af AMelev

Det, du har vist i "den gule linje", er \vec a\cdot \vec b_{\vec a}=\vec a\cdot \vec b, og det benytter du i næstsidste linje ved bestemmelsen af t.


Skriv et svar til: Projektion af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.