Kemi

Oxidationstal

04. juni 2019 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

Hvorfor bliver oxidationstallet +1 for H_3O^+ og H_2O?

H3O^+:
altså O har -2  
H har +1
samlet ladning er +1

x + 3 * (1) + (-2) = 1... x = 0...? En der ved hvad jeg gør forkert?

H2O:

altså O har -2  
H har +1
samlet ladning er 0

x + 2 * (1) + (-2) = 0... x = 0...? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} \textup{oxidationstrin} &\textup{er}& &\textup{noget hvert atom i molekylet tildeles}\\\\ \textup{ladning}&\textup{er}&&\textup{noget molekylet optr\ae der med udadtil}\\\\ \textup{summen af OT} &\textup{er}&&\textup{ladningen udadtil} \end{array}


Svar #2
04. juni 2019 af Lise123Lise

Så deres oxidationstal er begge 0..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2019 af mathon

Hvilket atoms OT taler du om?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2019 af mathon

          \small \overset{+1}{H}_3\overset{-2}{O}{^+}

.

          \small \overset{+1}{H}_2\overset{-2}{O}


Svar #5
04. juni 2019 af Lise123Lise

H_3O og H_2O? da deres ladning er hhv. 0 og -1?


Svar #6
04. juni 2019 af Lise123Lise

Nårh så hvis vi har reaktionen Mg + H_3O --> Mg^2+ + H_2 + H_2O

Så bliver Mg oxideret, men hvad bliver så reduceret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2019 af mathon

           \small \begin{array}{lll} \textup{reduktion:}&2\,\overset{{\color{Blue} +1}}{\textbf{\textit{{\color{Red} H}}}}H_2O^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, e^-\; \longrightarrow \;\overset{{\color{Blue} 0}}{\textbf{\textit{{\color{Red} H}}}}_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}            


Svar #8
04. juni 2019 af Lise123Lise

Tak!!


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.