Kemi

Hjælp hvor mange mL

06. juni 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg nedenstående to opgaver, der minder utrolig meget om hinanden. 

Hvilken formel kan jeg bruge?

1) Hvor mange ml 0,100 M NaOH opløsning skal der bruges for at neutralisere 24,0 ml 0,150 M HCl opløsning?

A) 24,0 mL
B) 12,0 mL
C) 48,0 mL
D) 36,0 mL
E) 18,0 mL

2. Hvor mange mL 0,100 M NaOH skal der anvendes for at neutralisere 48,0 mL 0,150 M HCl? 

A) 24,0 mL
B) 36,0 mL
C) 48,0 mL
D) 72,0 mL
E) 96,0 mL

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2019 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{1)}&V_{NaOH}\cdot \left ( 0.100\; M \right )=(0.024\; L)\cdot \left ( 0.150\; M \right )\\\\ &V_{NaOH}=(0.024\; L)\cdot\frac{0.150\; M }{ 0.100\; M}=0.036\; L=36.0\; mL\\\\\\\\ \textbf{2)}&V_{NaOH}\cdot \left ( 0.100\; M \right )=(0.048\; L)\cdot \left ( 0.150\; M \right )\\\\ &V_{NaOH}=(0.048\; L)\cdot\frac{0.150\; M }{ 0.100\; M}=0.072\; L=72.0\; mL \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp hvor mange mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.