Kemi

Hjælp til simple opgaver

06. juni 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med nedenstående opgave - hvilken formel kan jeg bruge? 

1) Bestem massen (i gram) af den mængde Cl-ioner, der kan holde en opløsning med 10 mmol Mg²? elektrisk neutral.

Facit: 0,709 g
 

2) Hvilken af nedenstående vandige opløsninger har det højeste osmotiske tryk og hvorfor?

Svarmuligheder

A) 0,2 M CaBr2
B) 0,6 M NaCI
C) 0,35 M AICI3
D) 0,14 M KF
E) 0,10 M KNO3

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2019 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll} \textbf{1)}&m_{(Cl^-)}=\left (2\cdot 10\cdot 10^{-3}\; mol \right )\cdot \left ( 35.453\; \frac{g}{mol} \right )=0.709\; g\\\\\\\\ \textbf{2)}&c)\quad osM=4\cdot (0.35\; M)=1.40 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2019 af mathon

2) i detaljer:
                           \small \small \small \begin{array}{llll} \begin{array}{lll} 3\cdot 0.20&=&0.60\\ 2\cdot 0.60&=&1.20 \\4\cdot 0.35&=&\textbf{1.40} \\2\cdot 0.14&=&0.28 \\2\cdot 0.10&=&0.20 \end{array} \end{array}


Svar #3
07. juni 2019 af Lara45

#1 Hvilken formel bruger du til at beregne opgave 1? Og hvorfor siger du 2*10 det forstår jeg ikke helt 

#1 Jeg forstår ikke din forklaring. Hvilken formel bruger du til at bergne opgave 2 og hvordan ved man at man skal sige 4 gange 0,35? i #2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2019 af mathon

Der skal 2 \small Cl^- til at neutralisere 1 \small Mg^{2+} 

\small \textup{OsM}=z\cdot M\quad \textup{hvor z er antal ioner pr. formelenhed:}

             \small AlCl_3\, _{\textit{(s)}}\; \longrightarrow\;\underset{\textup{4 ioner}}{ \underbrace{Al^{3+}\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 3\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}}}}


Skriv et svar til: Hjælp til simple opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.