Matematik

Konfidens interval opgave spg.

08. juni 2019 af Euroman28 - Niveau: B-niveau

Står med denne opgave fra et gammelt eksamenssæt, som jeg vil være sikkert på at jeg har forstået korrekt. link til billede af opgave https://imgur.com/a/pSlwgbI

Løsning a) 

2*sqrt(1216*0.04*(1 - 0.04))/1216 =   0.01123902974
                         

(4 - 1.123902974, 4 +1.123902974) =  [2.876097026, 5.123902974]

Løsning b) 

2*sqrt(1216*0.02*(1 - 0.02))/1216 =  0.008029550686
                         ( 2 - 0.8029550686, 2 + 0.8029550686) =   [1.197044931, 2.802955069]

Forudsat min resultater i a) + b) er korrekt, siger man så at der en signifikant afvigelse på næsten 100 % mellem den første strikprøve og den anden strikprøve? 
               


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2019 af AMelev

a) 5% konfidensintervallet er ganske rigtigt [2.9%,51%] - hvis du da husker % i dit svar!
b) Du kan ikke bestemme konfidensinterval her, da du ikke kender stikprøvens størrelse, og man taler ikke om størrelse af signifikant afvigelse - det signifikante ligger i signifikansniveauet, som i dette tilfælde er 5%, da det er 95% konfidensniveauet, du bestemmer.
Til gengæld kan du vurdere andelen. 2% ligger uden for konfidensintervallet, så andelen af rødhårede i Europa afviger signifikant fra andelen af rødhårede i Irland.


Skriv et svar til: Konfidens interval opgave spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.