Matematik

Bevis for projektion af vektorer?

10. juni 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 
Jeg sidder og skal bevise projektionen af vektorer. Er der nogle der har eller kan forklare beviset meget grundigt ?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er det, du skal bevise? "projektionen af en vektor" er ikke noget, der kan bevises. Det er en vektor.

Det må være en sætning, du skal bevise. Hvilken sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2019 af mathon

                    \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{projektion}&&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |=\left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)\\\\ \textup{multipliceres med }\left | \overrightarrow{a} \right |&&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |=\left | \overrightarrow{a} \right |\left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)\\\\ &&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |=\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}\\\\ \textup{divideres med }\left | \overrightarrow{a} \right |&&\left | \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}} \right |=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{ \left | \overrightarrow{a} \right | }\\\\ \textup{projektionsvektor}&&\overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{ \left | \overrightarrow{a} \right | }\cdot \frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |} \end{array}


Skriv et svar til: Bevis for projektion af vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.