Kemi

W/V%

17. juni 2019 af Lyseslukker (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis en opløsning af 50 % (w/v) NaCI ønskes fortyndet til 100 mM med vand, skal der anvendes 1 del 50 % NaCl-opløsning og hvor mange dele af vand?
Svaret er her 84,6 og jeg forstår slet ikke hvordan man kommer frem til det eller hvor jeg skal starte.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} &50\%(w/v)\; NaCl \textup{ er }\frac{\frac{50\; g}{58.44\; \frac{g}{mol}}}{100\; mL}=\frac{\frac{50\; g}{58.44\; \frac{g}{mol}}}{0.100\; L}=8.56\; M\\\\ &100\; mM=0.1\; M\\\\ \textup{fortynding:}&\left ( 1\; mL \right )_{50\%}\cdot \left ( 8.56\; M \right )=V_{\textup{f\ae lles}}\cdot \left ( 0.100\; M \right )\\\\ &V_{\textup{f\ae lles}}=\left ( 1\; mL \right )_{50\%}\cdot\frac{ \left ( 8.56\; M \right )}{0.100\; M}=85.6\; mL\\ \textup{heraf:}\\ &\begin{array}{ccc} \textbf{volumen }\mathbf{50\%\; NaCl}&\textbf{volumen vand}\\ 1\; mL&84.6\; mL\\\\ 1\textup{ del}&84.6\textup{ dele} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2023 af simsalabimm

Hvorfor er det nu at man trækker 1 fra 85,6ml? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} V_\textup{f\ae lles} &= V_{50\%}+V_\textup{vand} \\ V_\textup{f\ae lles}-V_{50\%} &= V_\textup{vand} \end{align*}


Skriv et svar til: W/V%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.