Matematik

potens

19. juni 2019 af LP1977 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skal forklar denne her  --> Forklar formelen → 1 + r _y = (1+r_x)^a  


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvor har du den fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2019 af mathon

For en potensfunkfunktion
gælder:
                       \begin{array}{lllll} &f(x)=y=b\cdot x^a\\ \textup{og dermed:}\\&\frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\ \end{array}

Udtrykkes x_2 og y_2 i forhold til x_1 og y_1

                       \begin{array}{lllll} \textup{haves:}\\&\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a\\\\ &1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a \end{array}


Svar #3
19. juni 2019 af LP1977 (Slettet)

jeg har den fra en opgave min lærer har givet mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2019 af PeterValberg

#0 Se eventuelt video nr. 2 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er r_x og r_y og hvad er a?


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.