Matematik

Ekstrema lineær funktion?

20. juni 2019 af malthesr30 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået et spørgsmål som måske skal bruges til årsprøven. 

Har en lineær funktion, et ekstrema?

Mit umiddelbare bud, vil være at det er uendeligt, da der ikke er sat nogen punkter den skal stoppe.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. juni 2019 af mathon

         \small \begin{array}{llll} f{\, }'(x)=a&\textup{dvs konstant} \\\\ \textup{ekstrema}&\textup{kr\ae ver fortegnsvariation for }f{\, }'(x)\\\\ \textup{hvorfor}&\textup{en line\ae r funktion \textup{\textbf{ikke}} har ekstrema} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2019 af StoreNord

f(x) = x     ,    -9 <= x <= 9
har minimum i -9 og maksimum i x=-9 og x=9,
men dem ville jeg ikke kalde ekstremer.

Og Geogebra deler dette synspunkt:       
når jeg skriver               Ekstremum(f, -10, 9)        siger Geogebra     A = Udefineret


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2019 af Anders521

#0 Begrebet ekstremum er en fællesbetegnelse maksimum og minimum. Sådan en kan klassificeres som enten at være global eller lokal.

En funktion f(x)=x, hvis definitionsmængde er den lukkede interval [-9 ; 9] vil have to ekstrema; en i hvert endepunkt. Havde funktionen istedet være defineret på det halvåbnede interval [0 ; 1[ vil den blot have et ekstremum (el. minimum) i det venstre endepunkt. 


Skriv et svar til: Ekstrema lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.