Matematik

Hvor kan man øve sit algebra?

12. juli 2019 af Kraes4 - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kender sider/steder hvor man kan øve sit algebra her i ferien? Mere specifikt reducering af udtryk, og isolering af variabler. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juli 2019 af Mathias7878

Her er der i hvert fald nogle til overstående emner:


https://matb1stx.systime.dk/index.php?id=416

https://matb1stx.systime.dk/index.php?id=415

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juli 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} \textup{Repet}\mathrm{\acute{e}}\textup{r det aritmetiske hierarki (s\o g selv)}\\\\ \textup{testberegn f.eks.}\\\\ \begin{array}{lllllllllll} &1085&\frac{6a-8b}{a}+\frac{5b-4a}{a}-\frac{2a-5b}{a}&&&&&&&\textup{facit}&\frac{2b}{a}\\\\ &1135&\frac{4x+y}{3}:\frac{y}{3}&&&&&&&\textup{facit}&\frac{4x+y}{y}\\\\ &1175&4a(2b-5c)-3b(2c-7a)-4c(b-5a)&&&&&&&\textup{facit}&29ab-10bc\\\\ &1317&\frac{a^2b-ab^2}{a^2-b^2}+\frac{a^3+a^2b}{a^2+2ab+b^2}-\frac{a^2-2ab}{a-b}&&&&&&&\textup{facit}&\frac{ab}{a-b}\\\\ &1353&2(7x-10)-4(3x-7)=5(4x-5)-3(2x+5)&&&&&&&\textup{facit}&x=4\\\\ &1382&\textup{Reducer udtrykket}\\ &&\left ( \frac{4a}{1-9a^2} +\frac{2a}{a+3a}+\frac{3a}{1-3a}\right ):(1-\frac{10}{1-3a})&&&&&&&\textup{facit}&-\frac{a}{1+3a}\\ &&\textup{og find derp\aa \ }a\textup{, n\aa r det reducerede udtryk er lig med }\frac{1}{3}&&&&&&&\textup{facit}&a=-\frac{1}{6}\\\\ \end{array} \end{array}


Svar #3
12. juli 2019 af Kraes4

Tak begge !! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juli 2019 af Soeffi

#0. Se evt.http://studie.one/mat/stx/vejl/mat-a-u/index.html og http://studie.one/mat/stx/vejl/mat-a-u-gl/index.html. Disse opgaver ligger tæt op ad dem, som du kan få til eksamen på A-niveau.


Skriv et svar til: Hvor kan man øve sit algebra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.