Matematik

Bestem P(X>130) og bestem P(X mindre eller lig med 115) normalfordeling

16. juli 2019 af Warrocs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg bliver bedt om at bestemme to normalfordelinger.

1. X≈N(100,15)
Bestem P(X>130).
Jeg får afvide at jeg gerne må bruge Nspire, så jeg har forsøgt mig med norm.cdf at taste ind at den er 130 i "lower boundary" og uendelig i "upper boundary", hvor jeg efterfølgende skriver 100 ind som middeltal og 15 ind som spredning, her får jeg så et tal på 0,02275.
Men det er mest bare gætteri, da jeg ikke kan finde noget info om hvordan man taster det her ind, jeg har vedhæftet et billede, hvis der er nogen som kan bekræfte om jeg gør det korrekt.

Nr 2. hedder X≈N(100,15), også står der Bestem P(X≤115). Hvordan taster jeg ind at det skal være mindre eller i lig med 115 i Nspire??

 

Vedhæftet fil: Norm.Cdf.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juli 2019 af peter lind

Jeg kender ikke nok til Nspire til at kunne hjælpe dig med den, men svaret er rigtigt.

Skriv -∞ som lower boundary og 115 som upper boundary


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juli 2019 af janhaa

1:\,N(100,15)\,\,\\ \\ P(x>130)=1-P(x\leq 130)=1-G(\frac{130-100}{15})=1-G(2) \approx 0,023\\ \\ 2: P(x\leq 115)=G(\frac{115-100}{15})=G(1)=0,841


Skriv et svar til: Bestem P(X>130) og bestem P(X mindre eller lig med 115) normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.