Matematik

Bestem hastighedsvektoren

19. juli 2019 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? (vedhæftet) :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juli 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
19. juli 2019 af helenahansen1 (Slettet)

Havde en forstilling om, at man skal indsætte 2 på t's plads, men ellers er jeg ret i tvivl om den her. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juli 2019 af ringstedLC

#2

Havde en forstilling om, at man skal indsætte 2 på t's plads, men ellers er jeg ret i tvivl om den her. 

Ja, så har du:

\begin{align*} \vec{r}(t) &= \binom{t^2+t-2}{t^2}\;,\;-4\leq t\leq 4 \\ \vec{r}(2) &= \binom{2^2+2-2}{2^2}=\binom{4}{4} \\ \end{align*}

Du skal så finde hastighedsvektoren, vektor v i punktet P ved at differentiere vektor r.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorfunktioner/differentiation-af-vektorfunktion


Svar #4
19. juli 2019 af helenahansen1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: Bestem hastighedsvektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.