Matematik

Tegn tangenten i punktet (-1;f(-1))

19. juli 2019 af Warrocs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg får afvide at jeg skal tegne tangenten i punktet (-1;f(-1)). Også får jeg et billede af en graf, men ikke nogen funktionsforskrift som jeg kan beregne udfra, hvordan skulle man gøre det? Har ledt efter det i bogen, uden held.

Billede vedhæftet i kommentar nedenunder.


Svar #1
19. juli 2019 af Warrocs (Slettet)

BIllede af graf

Vedhæftet fil:Tangent i Punktet.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juli 2019 af Mathias7878

En tangent er en ret linje, dvs. du skal tegne en ret linje i punktet x = -1

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juli 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. juli 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} &\textup{tegn tangenten i (-1,f(-1))}\\ \textup{er identisk med}\\ &\textup{tegn tangenten i (-1,0)} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. juli 2019 af StoreNord

\\f(x)=ax³+bx²+cx+d \\f(0)=0+0+0+d=0\Leftrightarrow d=0 \\ \\f(x)=-f(-x)\Leftrightarrow \\ax^{3}+bx^{2}+cx+0=ax^{3}-bx^{2}+cx+0\Leftrightarrow b=0 \\ M\! ed \; d=0 \; og\; b=0\; er: \\f(2)=a\cdot 2^{3}+c\cdot 2=8a+2c=6 \\f(1)=a\cdot 1^{3}+c\cdot 1=2a+2c=0 \\Subtraktion \; giver:\; \; \; \; \; \; 6a\; \; \; =6\Leftrightarrow

\\a=1\; \; \; som\; indsat \; i \\2a+2c=0\Leftrightarrow 2\cdot 1+2\cdot c=0 \Leftrightarrow c=-1 \\
Skærmbillede fra 2019-07-20 19-40-53.png


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juli 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} &\textup{tegn tangenten i (-1,f(-1))}\\ \textup{er identisk med}\\ &\textup{tegn tangenten i (-1,0)}\\ \textup{som har ligningen:}\\ &y=2x+2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juli 2019 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll} \textup{Men}&\textup{der eftersp\o rges \textbf{kun}}&\textup{en\textbf{ tegnet}}&\textup{tangent} \end{array}


Skriv et svar til: Tegn tangenten i punktet (-1;f(-1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.