Kemi

Hjælp

19. juli 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der ved hvordan jeg kan regne nedenstående opgave? 

Jeg er ikke intresseret i facit, men mere fremgangsmåden

1) Hvis 50 ml af en vandig opløsning, som har et partialtryk af C02 på 14,7 kPa, titreres med 3,118 ml O, 1 M NaOH kan Henry' s konstant k' beregnes til

Facit: 2,36 kPa/mM 

2) Bestem massen (i gram) af den mængde Cl-ioner, der kan holde en opløsning med 10 mmol Mg²? elektrisk neutral.

Facit: 0,709 g

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2019 af mathon

Ifølge Henrys lov er der proportionalitet mellem gaskoncentrationen og gassens tryk.

                   \small \left [ CO_2 \right ]=K_H\cdot p_{CO_2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juli 2019 af mathon

                   \small \small\begin{array}{lllll} &{\left [ CO_2 \right ]}&=&K_H\cdot p_{CO_2}\\ &\textup{titrerings}\\ &\textup{beregnes} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} \textup{reaktion:}\\ &CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, NaOH\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; Na_2CO_3\, _{\textit{(aq)}} \; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}           


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} m_{gas}&=&K_H\cdot p_{gas}\\ \textup{antal mol}\\ \textup{titrerings-}\\ \textup{beregnes} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll}\textup{s\ae dvanligvis udtrykt} &p_{gas}&=&K_H\cdot \left [ gas \right ]\\ &&&\qquad\textup{antal mol}\\&&& \qquad\textup{titrerings-}\\ &&& \qquad\textup{beregnes} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juli 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll}&\textup{Facit:}\quad 2.36 \; \frac{kPa}{mM}\;\; \; \xrightarrow[]{\textup{\ae ndres til}}\;\; \; \textup{Facit:}\quad 2.36 \; \frac{kPa}{M} \\ \textup{og}\\ &\textup{reaktion:}\qquad H_2CO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\;NaOH\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; NaHCO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juli 2019 af mathon

                \small \begin{array}{llll} 2)&\textup{Hvordan er stofm\ae ngdeforholdet}&Cl^-:Mg^{2+}\\\\&\textup{hvis kravet er ladningsneutralitet?} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.