Kemi

Hjælp til NaCl-opløsning

08. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med nedenstående opgave?

Jeg plejer at bruge formlen for w/v og isolerer, men det passer ikke her

Hvis en opløsning af 50 % (w/v) NaCI ønskes fortyndet til 100 mM med vand, skal der anvendes 1 del 50 % NaCl-opløsning og ..... dele vand.

Facit 84,6


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} &0.1\; M&=&\left (8.56\; M \right )\cdot \frac{1\; mL}{V_\textup{fortyndet}}\\\\ & \frac{V_\textup{fortyndet}}{1\; mL}&=&\frac{8.56\; M}{0.1\; M}\\\\ &V_{\textup{fortyndet}}&=&85.60\cdot \left ( 1\; mL \right )=85.60\; mL\\ \textup{hvoraf:}\\ &\begin{array}{lllll} 1)&1\; mL&50\%w/v \\\\ 2)&84.60\; mL&\textup{demivand} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til NaCl-opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.