Matematik

Potens

08. august 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Hej. Har lidt svært ved at forstå denne opgave.Skriv kortere ved brug af potensregneregler 

a) 5 opløftet 3 x 5 opløftet

b) 4 opløftet 3 X 7 opløftet 3

c) 2 opløftet 3 / 2 opløftet 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2019 af oppenede

53 betyder 5 * 5 * 5 

53 57 = (5 * 5 * 5) * (5 * 5 * 5 * 5 * 5 * 5 * 5)
          =  5 * 5 * 5  *  5 * 5 * 5 * 5 * 5 * 5 * 5 
          = 510

43 73 = (4 * 4 * 4) * (7 * 7 * 7)
          = (4 * 7) * (4 * 7) * (4 * 7)
          = 283

23 / 27 = 2 * 2 * 2 / 2 / 2 / 2 / 2 / 2 / 2 / 2
           = 1 / 2 / 2 / 2 / 2
           = 2-4


Svar #3
09. august 2019 af Danmark2018

Hej.

Jeg forstår ikke rigtig den sidste med division


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2019 af Mathias7878

Når man ganger med to potenser, lægger man potenserne sammen.

Når man dividerer med to potenser, trækker man potenserne fra hinanden.

5^3\cdot 5^7 = 5^{3+ 7} = 5^{10 }

\frac{2^3}{2^7} = 2^{3-7} = 2^{-4}

- - -

 

 


Svar #5
09. august 2019 af Danmark2018

Tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. august 2019 af SuneChr

Vi skal lige have de rigtige betegnelser på plads:
    ab    hedder en potens,
    a     hedder roden,
    b     hedder potenseksponenten, eller blot eksponenten.

53·57 = 510   Man multiplicerer to potenser med samme rod, ved at addere eksponenterne og beholde roden.
                   Gælder også for ikke-heltallige eksponenter.


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.