Matematik

Ligning med brøker

09. august 2019 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften!

Jeg er helt stuck ved denne ligning, for at finde x

\frac{5-8x}{4} = 5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Gangpå begge sider af lighedstegnet med brøkens nævner.


Svar #2
09. august 2019 af WhatTheFu (Slettet)

Sådan her?

\frac{(5-8x)*4)}{4} =5x*4 20-32x = 20x = \frac{20}{52}


Svar #3
09. august 2019 af WhatTheFu (Slettet)

#1

Gangpå begge sider af lighedstegnet med brøkens nævner.

Sådan her?

[\frac{(5-8x)*4}{4} =5x*4 20-32x = 20x = \frac{20}{52}]


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. august 2019 af ringstedLC

#3: Nej.

\begin{align*} \frac{\text{"noget"}}{4} &= \text{"noget andet"}\Updownarrow \\ \text{"noget"} &= 4\cdot \text{"noget andet"} \\ \text{eks.}: \frac{\text{"en pizza"}}{4} &= \text{"en kvart pizza"}\Updownarrow \\ \text{"en pizza"} &= 4\cdot \text{"en kvart pizza"} \\ \text{Det vil sige}:\\ \tfrac{5-8x}{4} &= 5x\Updownarrow \\ 5-8x &= 4\cdot 5x \\ 5 &= 20x+8x \\ x &=\tfrac{5}{28} \end{align*}


Svar #5
09. august 2019 af WhatTheFu (Slettet)

Tusind tak, giver mening nu!


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.