Kemi

Hvor meget pencillin?

10. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med nedenstående opgave?

Hvor meget penicillin (MW: 334 g/mol} skal tilsættes 75 ml væske for at opnå en koncentration på 50 mM?

Svarmuligheder

A) 1 ,25 mg penicillin.
B) 12,5 mg penicillin.
C) 125 mg penicillin.
D) 1,25 g penicillin
E) 12,5 g penicillin.

Jeg får selv 2,22, hvilket ikke stemmer med nogle af svarmulighederne

På forhånd tak 


Svar #1
10. august 2019 af Lara45

Facit er 1,25 g penicillin


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2019 af mathon

                              \small \small \begin{array}{lllll} c=\frac{n}{V}&=&\frac{\frac{m}{M}}{V}\\\\ 50\cdot 10^{-3}\; M&=&\;\frac{ \frac{m}{334\; \frac{g}{mol}}}{0.075\; L}\\\\ m=\left ( 50\cdot 10^{-3}\; \frac{mol}{L} \right )\cdot(0.075\; L)\cdot (334\; \frac{g}{mol})&=&1.25\; g \end{array}


Skriv et svar til: Hvor meget pencillin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.