Matematik

Reduktionstykke med division

13. august 2019 af Larry1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har stødt på et reduktionstykke der lyder:

(21a + 14b) / 7 + (3b - 3a) - 8b - (8a + 9b)

Der er flere stykker som dette og håber på at nogen kan hjælpe mig med at finde en regel eller en måde at reducere det på. Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2019 af StoreNord

Man dividerer en flerledet størrelse med 7 ved at dividere hvert led i størrelsen med 7.
Når man hæver en minus-parentes, skal man skifte fortegn på alle ledene i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2019 af Mathias7878

Hvilket resultat får du? Så kan vi se, hvor det eventuelt går galt.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2019 af mathon

                    \begin{array}{lllll} \frac{7\cdot (3a+2b)}{7}+3b-3a-8b-8a-9b\\\\ \frac{7\cdot (3a+2b)}{7}+(-3-8)a+\left (3-8-9 \right )b\\\\ 3a+2b+(-3-8)a+\left (3-8-9 \right )b\\\\ (3-3-8)a+\left (2+3-8-9 \right )b \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2019 af StoreNord

(21a + 14b) / 7 + (3b - 3a)    - 8b - (8a + 9b) =
3a  +  2b          +  3b  -  3a   -  8b -  8a  -  9b =
-8a - 12b


Svar #5
13. august 2019 af Larry1 (Slettet)

#2

Hvilket resultat får du? Så kan vi se, hvor det eventuelt går galt.


Problemet var at jeg ikke vidste hvor jeg skulle starte eller slutte, men nu kan jeg vidst godt forstå det fra at læse de andre svar. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reduktionstykke med division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.