Fysik

Fysik

20. august 2019 af ibro0099 - Niveau: B-niveau

Jeg har dette spørsmål som jeg ikke forstår. Kan i hjælpe mig ?

Jorden : 

masse m : 5,97*1024 kg .   radius : 6378

Spørsmål : Bestem massefylden for jorden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2019 af peter lind

massefyden er massen delt med rumfanget

rumfanget finder du af at en kugles rumfang er 4*π*r3/3


Svar #2
20. august 2019 af ibro0099

Vil det så sige at svaret er 240.323,04

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2019 af peter lind

Nej. Det er alt fo lille

Du må ikke skrive resultatet med flere cifre end end grunddata


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2019 af peter lind

Du mangler også enheder


Svar #5
21. august 2019 af ibro0099

Er helt lost kan ikke komme frem med svare):

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2019 af SuneChr

# 2

                \varrho _{jord}=\frac{5,97\cdot 10^{24}}{\frac{4}{3}\pi\left ( 6378\cdot10 ^{3} \right ) ^{3}}\:\, \, \frac{kg}{m^{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2019 af SuneChr

Måske er du vant med, at massefylde angives i   \frac{g}{cm^{3}} .
I det internationale målesystem benyttes kg og m , og derfor måles massefylden normalt i   \frac{kg}{m^{3}}
Princippet for beregningerne er det samme.
Når der er tale om så store og tunge legemer, som jorden er, er det også lettere at forholde sig
til den sidstnævnte enhed.
Regn nu brøken ud. Tallet ligger mellem  5000 og 6000 .


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.