Matematik

vektorer

22. august 2019 af hng90210 - Niveau: B-niveau

er der nogen, som kan forklare fremgangsmåden i disse opgaver?:)

de skal alle laves i hånden, så kan ikke bruge geogebra eller sådan nogle ting.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

I den første indsætter du 2 i forskriften for f og regner resultatet ud. Det indsætter du i forskriften for g og regner resultatet ud.

Start med at finde tværvektoren for a. Det gør du ved at bytte koordinaterne om og skifte fortegn på den nye andenkoordinat. Derefter dividerer du de to koordinater op i de tilsvarende koordinater for b. Hvis det giver samme tal, er ligningen opfyldt og den fælles værdi er k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{llllll} \textup{\textbf{2.D1.2}}&g(f(2))=\sqrt{x+2}\\\\\\\\ \textup{\textbf{3.D1.2}}&k\cdot \widehat{\mathbf{a}}=k\cdot \begin{pmatrix} 4\\5 \end{pmatrix}\\\\ &\mathbf{b}=\begin{pmatrix} 12\\15 \end{pmatrix}=3\cdot \begin{pmatrix} 4\\5 \end{pmatrix}=3\cdot\widehat{ \mathbf{a}}\\\\\\\\ \textbf{3.D1.4}&a)\quad\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\ 3 \end{pmatrix}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=-2\\\\ &b)\quad\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1\\ 3 \end{pmatrix}=5t-1+(-2t)\cdot 3=0\\\\ &\qquad 5t-1-6t=0\\\\ &\qquad -1-t=0\\\\ &\qquad t=-1 \end{array}


Svar #4
22. august 2019 af hng90210

#1

I den første indsætter du 2 i forskriften for f og regner resultatet ud. Det indsætter du i forskriften for g og regner resultatet ud.

Start med at finde tværvektoren for a. Det gør du ved at bytte koordinaterne om og skifte fortegn på den nye andenkoordinat. Derefter dividerer du de to koordinater op i de tilsvarende koordinater for b. Hvis det giver samme tal, er ligningen opfyldt og den fælles værdi er k.

Hvad mener du med at dividere dem op i koordinaterne for vektor b?:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du udregner bx/cx og by/cy, hvor c'erne er koordinaterne til tværvektoren af a.


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.