Matematik

Omvendt funktion

30. august 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Find den omvendte funktion:

a) f(x) = 4x-9

b) f(x) = 3 √2x + 5  
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{lllll} a)&y=4x-9\\\\ &x=f^{-1}(y)=\frac{y+9}{4}\\\\ b)&y=\sqrt[3]{2}x+5\\\\ &x=f^{-1}(y)=\frac{y-5}{\sqrt[3]{2}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2019 af SuneChr

# 0
Skal b) være

\sqrt[3]{2x+5}
?


Svar #3
30. august 2019 af Danmark2018

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2019 af mathon

                               \small \small \begin{array}{lllll} a)&y=4x-9\\\\ &x=f^{-1}(y)=\frac{y+9}{4}\\\\ b)&y=\sqrt[3]{2x+5}\\\\ &x=f^{-1}(y)=\frac{y^3-5}{2} \end{array}


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.