Matematik

Ligning

31. august 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hvordan regner man denne ligning? Har prøvet, men kan ikke huske hvordan...

x(x+6)+x=10


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2019 af peter lind

Gang parentesen ud og træk de 6 over på venstre side. Dette giver en andengradsligning. Hvordan du løser den kan du se i din formesamling, din bog eller https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning


Svar #2
31. august 2019 af Blithe

#1

Gang parentesen ud og træk de 6 over på venstre side. Dette giver en andengradsligning. Hvordan du løser den kan du se i din formesamling, din bog eller https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradsligning

Vil det sige at man får noget der ligner formlen for et 2. grad polinomium, hvor det ser således ud:

x(x+6)+x=10

x^2 + 6x + x =10

Da c ikke er en rod men en konstant i formlen f(x)=ax^2 + bx + c, må den være 0?

Så det ser sådan ud:

x^2 + 7x + 0 =10

Og så skal jeg bruge rodformlen til at isolerer rødderne.

Er det sådan jeg skal forstå det?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2019 af peter lind

Du mangler at trække de 10 over på venstre side


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{llll} x^2+7x-10=0\\\\ \textup{Du isolerer ikke r\o dderne. Du beregner r\o dderne} \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.