Matematik

SUPER MEGA VIGTIGT PLEASE HJÆLP - matematik

01. september 2019 af hejmeddigskat10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

de senere års udvikling i medlemstallet hos grønspætterne kan beskrives ved modellen 

y= 5x+25

hvor y er medlemstallet og x er år efter 2000

a) forklar hvad tallene 5 og 25 fortæller om medlemstallet hos grønspætterne

b) hvor mange medlemmer havde grønspætterne i 2010 i følge modellen (hvilken model???)

c) hvilket år kommrt medlemstallet op på 100

håber virkelig i kan hjælpe med at komme igang, er lige startet på gym, og skal aflevere det her imorgen, men jeg forstår det ikke<3333


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Ja det må satme være vigtigt når det lige er inden Arsenal og Spurs går igang.

a) du har tale om en lineær funktion af denne art; f(x)=ax+b, b er din startværdi. x er antal år, hvor 5 må være tallet man estimeret, at der vil blive beskrevet som den årlige udvikling ved grønspætterne.

b) Ja her ville du skulle bruge en lineærregressionsmodel, til, at estimere, eller du kunne indsætte 10 på x'ets plads i ligningen og du ville få det resultat du er ude efter.

c) sæt ligningen =100 og løs. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2019 af mathon

                                     \small \small \begin{array}{lllllllll} &\textup{Modellen:}&y&=&5x+25\\\\ a)&&&&\textup{a = 5 er den \aa lige medlemstilv\ae kst}&b=25&\textup{er antal medlemmer \aa r 2000}\\\\ b)&\textup{Medlemmer i 2010}&y&=&5\cdot 10+25\\\\ c)&\textup{100 medlemmer}&100&=&5x+25\\\\ &&100-25&=&5x\\\\ &&x&=&\frac{5(20+5)}{5}\\\\ &&x&=&25\\\\ &\textup{dvs i \aa r }2000+25&&=&2025 \end{array}


Skriv et svar til: SUPER MEGA VIGTIGT PLEASE HJÆLP - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.