Matematik

benyt modellen til at bestemme hvor mange procent skeletvægten udgør af kropsvægten for dette pattedyr

01. september 2019 af matematikhjælp11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model er sammenhængen mellem kropsvægt og skeletvægt hos en bestemt type

pattedyr givet ved funktionen

S(x) = 0,0583⋅ x1,09 ,

hvor S(x) betegner skeletvægten (målt i kg) for et dyr, der har kropsvægten x (målt i kg).

a) Benyt modellen til at bestemme kropsvægten af et pattedyr med en skeletvægt på 8 kg.

=>  opgave a's besvarelse lyder:  0,0583*8^1,09 = 0,5633

Et andet pattedyr af samme type har en kropsvægt på 800 kg

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor mange procent skeletvægten udgør af

kropsvægten for dette pattedyr.

HJÆLP TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2019 af mathon

              \small \small \begin{array}{llllll} a)&8&=&0.0583\cdot x^{1.09}\\\\ &x&=&\left (\frac{8}{0.0583} \right )^{\frac{1}{1.09}}=91.40\\\\ b)&p&=&\frac{8}{91.40}\cdot 100\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2019 af AMelev

#0 Gør dig selv og os den tjeneste at uploade et billede af opgaveformuleringen, i stedet for at skrive den af med fejl og mangler til følge - det sparer også dig tid.
 S(x) = 0,0583⋅ x1,09 betyder det fx S(x) = 0,0583⋅ x1,09?


Skriv et svar til: benyt modellen til at bestemme hvor mange procent skeletvægten udgør af kropsvægten for dette pattedyr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.