Matematik

ligninger

02. september 2019 af maria362 - Niveau: C-niveau

nogle som lidt detaljeret kan hjælpe med disse?

1000 tak på forhånd

billede i kommentar


Svar #1
02. september 2019 af maria362

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2019 af StoreNord

a:   saml x-erne på venstre side og resten på højre side.
b:   gang ind i parentesen og gør som i a.
c:   En brøk er kun 0, hvis tælleren er nul. Nævneren kan aldrig være det.
d:   kvadrer begge sider, og gør som i a.
e:   tag kvadratroden på begge sider, og gør som i a.


Svar #3
02. september 2019 af maria362

#2

a:   saml x-erne på venstre side og resten på højre side.
b:   gang ind i parentesen og gør som i a.
c:   En brøk er kun 0, hvis tælleren er nul. Nævneren kan aldrig være det.
d:   kvadrer begge sider, og gør som i a.

mange tak :) jeg har meget besvær med c, hvis du har tid vil du så muligvis yderligere forklare? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2019 af StoreNord

Ja, c drillede også mig. Men det hele afhænger af hvornår tælleren er nul.
Det er den, når 2x = 3; altså når x = 1.5.
Som sagt kan en nævner ikke være 0, fordi sådanne divisioner ikke kan udføres.


Svar #5
02. september 2019 af maria362

#4

Ja, c drillede også mig. Men det hele afhænger af hvornår tælleren er nul.
Det er den, når 2x = 3; altså når x = 1.5.
Som sagt kan en nævner ikke være 0, fordi sådanne divisioner ikke kan udføres.

okay, mange tak for det :) god aften


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.