Fysik

Energi

04. september 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er ikke helt sikker på, hvordan følgende opgave skal løses. Jeg håber, der er nogen som kan hjælpe. Opgaven er:

En 80 W pære

Beregn forbruget af elektrisk energi ved:

1 time.

3 timer.

5 timer

10 timer

Angiv forbruger både i kJ og i kWh.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af PeterValberg

i kwh:

forbrug = (80/1000)·timer 

Sammenhængen mellem Watt og Joule:   
1 J = 1Ws
dermed bliver 1 kWh = 3600 kJ

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{c|c|c} \textup{tid}/h&\textup{Energi}/kWh&\textup{Energi}/kJ\\ \hline 1&0.080\cdot 1=0.08&0.08\cdot 3600=288\\ \hline 3&0.080\cdot 3=0.24&0.24\cdot 3600=864\\ \hline 5&0.080\cdot 5=0.40&0.40\cdot 3600=1440\\ \hline 10&0.080\cdot 10=0.80&0.80\cdot 3600=2880 \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.