Matematik

Geometri

04. september 2019 af fiesteffensen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg ved ikke hvordan jeg skal denne b.

Alle mål er i meter

a) Hvad er arealet af det røde område?
b) Hvad er arealet af det blå område?
c) Hvaderarealetafdetblåområdeidam2? d) Hvad er arealet i af det blå område i hm2?

Billede er vedhæfted.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2019 af MatHFlærer

-


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2019 af MatHFlærer

For opgave a)

Arealet af en kvart cirkel: A_{\text{kvart cirkel}}=\frac{1}{4}\cdot r^2\cdot \pi

Arealet af et kvadrat: A_{\text{kvadrat}}=l\cdot b

Prøv at kombinere formlerne og se, om du ikke kan bestemme arealet, når du har to kvarte cirkler og to kvadrater.

For opgave b)

Brug samme formler, men vær obs. på, at radius r=8.2 og længden af kvadraterne er 8.2 også. Husk at træk det røde område fra.

For opgave c)

Benyt 1m^2=0.01dam^2

Beregn det ved:

\text{Areal}\;m^2 \cdot 0.01=\text{Areal}\;dam^2

For opgave d)

Benyt 1m^2=0.0001hm^2

Beregn det ved:

\text{Areal}\;m^2\cdot 0.0001=\text{Areal}\;hm^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2019 af peter lind

De to røde kvadrater har hver areale 6,722 

De andre to røde områder er kvart cirker med radius 6,72

De 2 blå områder ude foran kvadraterne kar arealet (6,72+1,48)2-6,722

De 2 blå områder ud foran kvartcirklerne har arealet af en kvartcirkel med radius 8,2 - den røde kvartcirkel


Svar #5
04. september 2019 af fiesteffensen (Slettet)

Tak for hjælpen allesammen


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.