Matematik

Skæring mellem cirkel og linje

04. september 2019 af MaH99 (Slettet) - Niveau: A-niveau
(Opgave vedhæftet som billede.)

Nogen der kan hjælpe med at løse opgaven, og samtidig give en forklaring på hvad der gøres undervejs? :)
Vedhæftet fil: 20190904_151644.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af PeterValberg

Indsæt y = x + 3 i cirklens ligning:

(x - 2)2 + (y - 3)2 = 20
(x - 2)2 + (x + 3 - 3)2 = 20
x2 + 4 - 4x + x2 = 20
2x2 - 4x - 16 = 0

Løs andengradsligningen, du får x-værdierne for eventuelle skæringspunkter.
Indsæt de fundne værdier i linjens ligning for at bestemme de tilhørende y-værdier.

Se eventuelt dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} 2x^2-4x-16=0\\\\ x^2 - 2x - 8= 0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -2\\4 \end{matrix}\right. &\textup{koordinerede y-v\ae rdier: }y=\left\{\begin{matrix} -2+3=1\\4+3=7 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Skæring mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.