Kemi

Dissociationsgrad

05. september 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder: 

En 0.20 M opløsning af en svag syre har en dissociationsgrad på 5%. Beregn syrens dissociationskonstant og opløsningen pH.

Jeg ved ikke hvilken ligning, man skal bruge for at beregne dissociationskonstanten? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2019 af mathon

                     \small \begin{array}{llll} K_s=c\cdot \frac{\alpha ^2}{1-\alpha }\\\\ K_s=\left ( 0.20\; M \right )\cdot \frac{0.05^2}{1-0.05}=5.26\cdot 10^{-4}\; M\\\\ pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )\\\\ pH=-\log(5.26\cdot 10^{-4})+\log\left ( \frac{0.05}{1-0.05} \right )=2.0 \end{array}


Svar #2
05. september 2019 af Hej15 (Slettet)

Tak for det! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2019 af mathon

                               \small 0<\alpha <1


Skriv et svar til: Dissociationsgrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.