Matematik

eksponentiel funktion

05. september 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

jeg fik a tl 0,99.....

 iforholf til b) hvis man nu siger at f(t)=78. hvordan kan man finde b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2019 af StoreNord

f(t)=b\cdot0.99^{t}

Grafen viser, at  f(t=0)=b\cdot0.99^{0}=100            altså er b=100


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2019 af mathon

                              \small \small \small \begin{array}{lllllll}a)& f(t)=100\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}} \\\\ &f(t)=100\cdot \left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t\\\\& f(t)=100\cdot \left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{5730}} \right )^t\\\\& f(t)=100\cdot 0.999879^{\, \, t} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2019 af mathon

                             \small \small \begin{array}{lllllll}b)& 78=100\cdot 0.999879^{\, \, t}\\\\ &0.78=0.999879^{\, \, t}\\\\ &\log(0.78)=\log(0.999879)\cdot t\\\\ &t=\frac{\log(0.78)}{\log(0.999879)} \end{array}


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.