Matematik

løs ligninger uden "solve"

08. september 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

a)   107x-1=22
   
b)  log(2x) = 2.1


c)  3.5x2.13=25
   
d)  e3x=77
  
f)  8*ln(3x+1) = 5.1


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2019 af StoreNord

a) tag logaritmen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2019 af AMelev

Log(10x) = 10Log(x) = x og Ln(ex) = eLn(x) = x
"Log og 10^ ophæver hinanden og det samme gør Ln og e^"

a) Tag Log på begge sider

b) Opløft 10 i begge sider

c) Dividér med 3.5 på begge sider og tag derefter Log eller Ln på begge sider

d) Tag Ln på begge sider

e) Dividér med 8 på begge sider og opløft derefter e i begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2019 af mathon

                                \small \small \small \small \begin{array}{lrllll} a)&10^{7x-1}&=&22\\\\ &7x-1&=&\log(22)\\\\ &7x&=&\log(22)+1\\\\ &x&=\frac{\log(22)+1}{7}\\\\\\\\ b)&\log(2x)&=&2.1\\\\ &2x&=&10^{2.1}=125.893\\\\ &x&=\frac{125.893}{2}=&62.946\\\\\\\\c)&3.5\cdot x^{2.13}&=&25\\\\&x^{2.13}&=&\frac{25}{3.5}\\\\&x&=&\left ( \frac{25}{3.5} \right )^{\frac{1}{2.13}} \\\\\\\\ d)&e^{3x}&=&77\\\\ &3x&=&\ln(77)\\\\ &x&=&\frac{\ln(77)}{3} \end{array}


Skriv et svar til: løs ligninger uden "solve"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.