Matematik

Ligninger

11. september 2019 af Maria9864 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med den her ligninger og er blevet i tvivl om jeg har gjort det rigtigt. Er der nogen der 100 procent sikre på hvordan man løser en ligning med flere parenteser. 

Ligningen lyder således: 

5a-(-((-3a + 2b) - 4b)+ (-7a -(a-b)) -3b)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2019 af janhaa

det er ingen likning, men algebra


Svar #2
11. september 2019 af Maria9864 (Slettet)

Så godt lige, at jeg havde skrevet forkert :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2019 af janhaa

#2

Så godt lige, at jeg havde skrevet forkert :))

5a-(-((-3a + 2b) - 4b)+ (-7a -(a-b)) -3b) = 5a-3a+2b-4b-7a-a+b = -6a-b

...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 5a-(-((-3a+2b)-4b)+(-7a-(a-b))-3b) &= \\ 5a - \left(-\left(-3a + 2b - 4b \right) - 7a - \left(a - b \right) - 3b \right) &= \\ 5a - \left(3a-2b+4b - 7a -a+b - 3b \right) &= \\ 5a-3a+2b-4b+7a+a-b+ 3b\; &= \\ 5a+7a+a-3a+2b+ 3b-4b-b\; &= 10a \end{align*}


Svar #5
12. september 2019 af Maria9864 (Slettet)

#4

\begin{align*} 5a-(-((-3a+2b)-4b)+(-7a-(a-b))-3b) &= \\ 5a - \left(-\left(-3a + 2b - 4b \right) - 7a - \left(a - b \right) - 3b \right) &= \\ 5a - \left(3a-2b+4b - 7a -a+b - 3b \right) &= \\ 5a-3a+2b-4b+7a+a-b+ 3b\; &= \\ 5a+7a+a-3a+2b+ 3b-4b-b\; &= 10a \end{align*}

Kan i hjælpe mig med endnu en? har beregnet den..


Svar #6
12. september 2019 af Maria9864 (Slettet)

Jeg har fået følgende til 16c-4d, giver det mening eller hvor har jeg begået en fejl?

Den lyder

4c-((-6d-3c)-((-8c-11d)-5c+9d))


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 4 \; c - \left(-6 \; d - 3 \; c - \left(-8 \; c - 11 \; d - 5 \; c + 9 \; d \right) \right) &= \\ -6 \; c + 4 \; d \end{align*}

Brug CAS til kontrol.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.